Publicat pe

Informatii despre nephrolepis, sfaturi pentru cresterea si ingrijirea acestor plante decorative de interior

Nephrolepis (Nephrolepis)

Nephrolepis_exaltata_indoor0705c

   Genul Nephrolepis reuneste circa 30 specii epifite sau terestre, originare din arealele tropicale si subtropicale de pe intreg globul. Dintre acestea, cele mai cultivate ca plante de interior sunt speciile terestre: Nephrolepis cordifolia L. si Nephrolepis exaltata Schott.

   Nephrolepis cordifolia. Planta formeaza o tufa bogata de frunze cu inaltimea de pana la 80 cm si diametrul de pana la 150 cm. Frunzele sunt penate, foarte frumos arcuite, cu foliolele oblong-lanceolate, cu marginile intregi sau fin dintate, colorate in verde intens si dispuse dens, intr-un singur plan.

   Nephrolepis exaltata. Se deosebeste de specia anterioara prin vigoarea mai mare, frunzele atingand in conditii de mediu optime chiar si 2 m lungime. Foliolele sunt, de asemenea, mai mari, unite intre ele la baza, cu marginea mai mult sau mai putin ondulata sau franjurata.

   Speciile de Nephrolepis sunt plante de sera temperata, multumindu-se in timpul iernii cu temperaturi medii de 8-10 grade Celsius. Vara plantele prefera expozitiile semiumbrite. Solicita substraturi usoare,  fertile, foarte bine drenate, cu pH usor acid.

Discutii despre articol
0 Comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *