Publicat pe

Informatii despre platycerium, sfaturi pentru cresterea si ingrijirea acestor plante decorative de interior

Platycerium (Platycerium)

Platycerium_ridleyi_x_grande01

   Genul Platycerium reuneste circa 15 specii epifite originare din padurile tropicale ale Asiei, Americii de Sud, Africii si Australiei. Dintre acestea, cea mai frecvent intalnita in cultura este specia: Platycerium alcicorne Desv. Planta formeaza la baza frunze sterile mari, reniform-rotunjite, cu lungimea de 15-40 cm, verzi deschis la inceput si brune la maturitate; ele sunt dispuse asemenea unor solzi de peste, acoperind partial sau total substratul. Frunzele fertile, lungi de pana la 60 cm, sunt invers-triunghiulare, mult ingustate la baza, cu partea superioara divizata de 2-3 ori in lobi lineari; sunt colorate in verde intens, acoperite cu o pubescenta fina, densa, albicioasa.

   Speciile de Platycerium sunt plante de sera calda si umeda, avand nevoie de minim 15 grade Celsius in timpul iernii si o umiditate atmosferica ridicata, de 80-85 %. Data fiind insa pubescenta densa de pe frunze se va evita ca apa sa vina in contact direct cu frunzele intrucat aceasta favorizeaza aparitia bolilor foliare. Vara plantele solicita lumina difuza in timp ce iarna prefera expozitiile insorite. Ca orice specie epifita au nevoie de substraturi foarte bine drenate, afanate, bogate in turba, cu pH acid.

   De asemenea, vasele de cultura trebuie sa permita o foarte buna aerisire la nivelul radacinilor, ideale fiind vasele realizate din impletituri de rachita.

Discutii despre articol
0 Comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *