Publicat pe

Moluscocide – Cum functioneaza si detalii compozitie

Moluscocide – Cum functioneaza si detalii compozitie

      Pesticidele pot fi clasificate după mai multe criterii: după grupa de organisme dăunătoare pe care le combat, după grupele de dăunători combătuţi, după modul de acţiune asupra organismului combătut, după modul în care protejează planta, după starea fizică, după toxicitate, după grupa chimică din care face parte etc. La alegerea unui produs care se va utiliza într-o strategie de combatere, obligatoriu se va ţine cont de modul cum acţiunează produsul ales şi de structura organismelor care trebuie combătute.

Zoocidele după grupele de dăunători pe care le combat se împart în: insecticide (utilizate în combaterea insectelor), acaricide (folosite în combaterea acarienilor), nematocide (pentru combaterea nematozilor), moluscocide (produse utilizate în combaterea melcilor), rodenticide (utilizate în acţiunile de combatere a rozătoarelor). Şi din acest punct de vedere unele produse pot avea acţiune mixtă: insecto-acaricide, insecto-nematocide etc.

     Moluscocidele sunt destinate combaterii unor specii de gasteropode dăunătoare cum ar fi:  substanţe active metiocarb (Mesurol 4 G), metaldehida (Optimol ).  Acum, cel mai utilizat moluscocid este Mesurol. În câmp, populaţia de melci poate fi redusă şi prin aplicarea la suprafaţa solului a superfosfatului.

Discutii despre articol
0 Comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *